از اساتید مبرز ایشان مىتوان آیات عظام، شیخ ضیاءالدین عراقى، شیخ محمدحسین غروى اصفهانى، سید محسن حکیم، میرزا حسن بجنوردى و شیخ حسین حلّى قدسسرهم را نام برد. کرسى درس ایشان همواره در نجف بوده و فقط براى زیارت، سفرهایى به مشهد مقدس و قم داشتند. از تألیفات این عالم فقید نیز مىتوان تقریرات درسهاى اساتیدشان و همچنین کتابهایى در مسائل ریاضیات جدید را بیان کرد. ایشان در علم فلک و ستارهشناسى و علوم جدید وارد بودند، همچنین بر تاریخ اروپا و منطقه خاورمیانه مسلط بودند و در بحثهایى که با دانشجویان این رشتهها داشتند، اطلاعاتشان همگان را حیرتزده مىکرد. از بزرگترین دستاوردهاى علمى این شخصیت ارزنده جهان اسلام، تعیین دقیق جهت قبله نجف، تعیین میزان دقیق درهم و دینار شرعى و همچنین تعیین دقیق و مستدل میزان مثقال شرعى است که ایناندیشمند شیعى به آنها دست یافته است، ایشان در یکى از مدرسهاى حرم مطهر حضرت على علیهالسلام تدریس مىکردند.
ویژگىهاى بارز اخلاقى
از سجایاى اخلاقى ایشان مىتوان حسن خلق، پرهیزگارى و تقوا را ذکر کرد؛ بهطورى که از نظر اخلاقى بسیار انسان معروفى بودند و در حوزه علمیه نجف به عنوان استاد اخلاق شناخته مىشدند. همچنین اهتمام فراوانى به مشکلات مؤمنین، بهویژه طبقه فقرا و طلاب کمدرآمد داشتند و براى رفع حاجات مردم اقدام مىکردند. اهتمام ایشان به حفظ شئون حوزه و طلاب بسیار زیاد بود. به طلابى که داراى مشکلات مالى بودند، شخصاً رسیدگى مىکردند و بسیار متین و وزین با طلاب و سایر مردم برخورد مىنمودند. یکى دیگر از خصایص بارز این مرحوم، علاقه خاص ایشان به طلاب و فضلا و پرورش طلاب حوزه علمیه نجف در زمینههاى اخلاقى و تربیتى بود.
صبرى چون کوه
یکى دیگر از خصایص بارز این عالم ربانى، صبر و بالندگى بود. در زمان رژیم صدام، نه تنها زجر زندانهاى صدام را تحمل نمودند و هرگز شکایتى نکردند، بلکه به مدت 4 سال در منزلشان زندانى و زیر نظر شدید مأمورین امنیتى بعثى قرار داشتند، تاجایى که بعثىها 24 ساعته درب منزل ایشان حضور داشتند و مراقب رفت و آمدهاى ایشان بودند. همه فرزندان و نوههاى این عالم فقید بدون استثنا زندانهاى رژیم صدام را درک کرده و فقط بانوان درون منزل مانده بودند. صبر ایشان بعد از این همه زندان و گرفتارى، مورد تقدیر خاص و عام بود. چون در طول این سالها هیچ اثر و عکسالعمل انفعالى و جزع و فزعى در رفتار و برخورد این عالم وارسته دیده نشد. وقتى خبر شهادت فرزندشان سید محمدمحسن حکیم را به ایشان دادند، با کمال صبر و تحمل از این خبر استقبال کردند و هیچ نگفتند؛ البته رژیم بعث نیز اجازه اجراى مراسم سوگوارى نداد و آیةاللّه حکیم باز در مقابل این حرکت وقیحانه رژیم، عکسالعملى نشان ندادند.